*

Prøv vores tablet-udgave

Vi kan se, at du er på en tablet. Kunne du tænke dig at læse Jyllands-Posten på vores tablet-app?

onsdag 24. september 2014
EPN.dk
Aktier
C20 Cap
813,04-1,23% ned
Obligation
2,5%-47
97,05-0,13% ned
Valuta
USDUSD 5,79-0,09% ned
Fødevarer 18.12.2012 kl. 18:22

Hakkebøf af kunstigt kød præsenteres i januar

Der er nyt i forskningen i kunstigt kød. Den første prototype på en hakkebøf præsenteres i London til januar.

Var det noget med en saftig, rød bøf - direkte fra laboratoriet? Forskerne er nemlig snart på trapperne med kunstigt kød.

Det skriver foodculture.dk.

I adskillige år har forskere puslet med idéen om kunstige steaks og bøffer. Og sidst i januar bliver der så sat handling bag tanken, når et hollandsk forskerhold ved en stor event i London præsenterer en hakkebøf skabt ved hjælp af stamcelleteknologi.

En enkelt stamcelle

Bøffen er fremkommet fra en enkelt stamcelle fra et dyr. Cellen er blevet fordoblet til en størrelse, der svarer til en hakkebøf.

- Havde du spurgt for en måned siden, ville jeg have sagt, at det ville være realistisk om 10-15 måske 20 år, siger Mark Post, professor i fysiologi fra universitetet i Maastricht og leder af forskningsholdet, til foodculture.dk.

- Men for et par måneder siden havde vi to gennembrud. Dels for beregninger af prisen, dels for produktionssystemet. Derfor tror jeg nu på, at det vil være tilgængeligt inden for 10 år.

Flad intetsigende smag

Professoren fremhæver tekstur, smag og farve, som de vigtigste af kommende udfordringer for det kunstige kød. I øjeblikket har kødet, ifølge kødprofessoren, en flad, nærmest intetsigende smag.

Det skyldes hovedsageligt, at der stadig mangler store mængder forskning i at simulere blodkar, fedtlag, nerver, og hvad der ellers giver dyrekød smag.

Den banebrydende bøf bliver præsenteret ved et stort medieevent i London den 21. januar.

Formålet med at forske i kunstige bøffer skyldes, at verdens stigende befolkningstal og velstand presser efterspørgslen på kød, som ifølge eksperter bliver en mangelvare i fremtiden.

Samtidig står den nuværende kødproduktionen ifølge FN for 18 procent af den globale miljøbelastning.

Ritzau
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Fødevarer
Tophistorie

Skotske whisky-producenter har kinesisk hovedpine

Skotske whisky-producenter lider under et af de værste årtier nogensinde.
forsiden lige nu

Hackere kan ikke holdes ude

Nu handler det om at begrænse skaderne.

Politikerne freder boligskatterne

Nationalbanken råder politikerne til at gribe ind mod fremtidige boligbobler.

Vestager kan give Google kæmpebøde

Internet-giganten skal lave ændringer, hvis selskabet vil undgå en bøde fra EU.

TDC: Blockbuster bliver trecifret millionforretning

TDC's forventer, at ny filmtjeneste bliver en succes - også for filmproducenter.

Trist udvikling i dansk olieeventyr

Skuffende produktion fra Nordsøen påvirker dansk økonomi markant.

EPN

WTO skruer ned for sin vækstprognose

Dårlige nyheder. Verdenshandelsorganisationen nedskriver sin prognose for i 2015 til 4 pct.
Annonce
Annonce
Erhverv
Annonce
Blogs
Søg i vejviseren
Annonce
Annonce
Tophistorier Erhverv
Erhverv & Økonomi
Todelt ledelse skaber forandring

Delt ledelse kan være med til at skabe fremdrift i en verden af hurtige forandringer, mener eksperter med praktisk erfaring.

Erhverv & Økonomi

Virksomheder vil kun sladre i hemmelighed

Brancheorganisationer kræver fortrolighed, hvis virksomhederne skal tvinges til at fortælle myndighederne om hackerangreb.

Erhverv & Økonomi
Dansk medico hjælper USA’s krigsveteraner

Amerikanske krigsveteraner udgør et voksende marked for danske producenter af høreapparater.

Erhverv & Økonomi
Stram boligskatten, ellers ...

Nationalbanken advarer om, at boligmarkedet kan løbe løbsk, hvis ikke reglerne strammes nu.