*

Prøv vores tablet-udgave

Vi kan se, at du er på en tablet. Kunne du tænke dig at læse Jyllands-Posten på vores tablet-app?

Privacy Policy Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her
lørdag 2. august 2014
EPN.dk
Aktier
C20 Cap
784,02-1,58% ned
Obligation
3%-44
100,820,30% op
Valuta
USDUSD 5,55-0,34% ned
Fødevarer 18.12.2012 kl. 18:22

Hakkebøf af kunstigt kød præsenteres i januar

Der er nyt i forskningen i kunstigt kød. Den første prototype på en hakkebøf præsenteres i London til januar.

Var det noget med en saftig, rød bøf - direkte fra laboratoriet? Forskerne er nemlig snart på trapperne med kunstigt kød.

Det skriver foodculture.dk.

I adskillige år har forskere puslet med idéen om kunstige steaks og bøffer. Og sidst i januar bliver der så sat handling bag tanken, når et hollandsk forskerhold ved en stor event i London præsenterer en hakkebøf skabt ved hjælp af stamcelleteknologi.

En enkelt stamcelle

Bøffen er fremkommet fra en enkelt stamcelle fra et dyr. Cellen er blevet fordoblet til en størrelse, der svarer til en hakkebøf.

- Havde du spurgt for en måned siden, ville jeg have sagt, at det ville være realistisk om 10-15 måske 20 år, siger Mark Post, professor i fysiologi fra universitetet i Maastricht og leder af forskningsholdet, til foodculture.dk.

- Men for et par måneder siden havde vi to gennembrud. Dels for beregninger af prisen, dels for produktionssystemet. Derfor tror jeg nu på, at det vil være tilgængeligt inden for 10 år.

Flad intetsigende smag

Professoren fremhæver tekstur, smag og farve, som de vigtigste af kommende udfordringer for det kunstige kød. I øjeblikket har kødet, ifølge kødprofessoren, en flad, nærmest intetsigende smag.

Det skyldes hovedsageligt, at der stadig mangler store mængder forskning i at simulere blodkar, fedtlag, nerver, og hvad der ellers giver dyrekød smag.

Den banebrydende bøf bliver præsenteret ved et stort medieevent i London den 21. januar.

Formålet med at forske i kunstige bøffer skyldes, at verdens stigende befolkningstal og velstand presser efterspørgslen på kød, som ifølge eksperter bliver en mangelvare i fremtiden.

Samtidig står den nuværende kødproduktionen ifølge FN for 18 procent af den globale miljøbelastning.

Ritzau
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Fødevarer
Tophistorie

Fastfoodkæder straffes for Kina-problemer

Taco Bell, Kentucky Fried Chicken og Pizza Hut er ramt af fødevareskandalen i Kina.
forsiden lige nu

Advokat frikendt for nøl - arvinger går glip af 3,75 mio. kr.

Fem mister formuer, efter advokat blev frifundet for at have nølet i sag om testamente.
USA

Amerikanske jobtal overrasker negativt

I juli blev der skabt færre job uden for landbruget i USA end ventet.

Antivirus skal beskytte dig - men kan selv være en trussel

Antivirus-løsningen kan nemlig indeholde alvorlige sårbarheder.

Danmark ændrer nødplan for gasforsyning

Ændringerne giver mere fleksibilitet ved en europæisk gaskrise.

Vild teknologi kan 50-doble lagerpladsen

RRAM på størrelse med et frimærke kan gemme en terabyte. Det kan udnyttes i smartphones.

Hemmeligheden bag en succesfuld jobsamtale

Jyllands-Postens karriereekspert giver tips, der rykker dig i forreste række til drømmejobbet.
Annonce
Annonce
Erhverv
TV
Annonce
Blogs
Søg i vejviseren
Annonce
Annonce
Tophistorier Erhverv
Erhverv & Økonomi
Chefgangen

Erhverv & Økonomi

Realkreditten trodser advarsler om boligboble

Advarsler mod stigende priser på ejerlejligheder i København lyder stadig højere, men realkreditselskaberne vil ikke bremse udlånene.

Erhverv & Økonomi
JBS slås for at holde Ronaldos underbukser oppe

Den amerikanske ejer af varemærket ”CR7” står lige nu i vejen for JBS’ ekspansion over there.

Erhverv & Økonomi
Her står retssagerne mod finanskrisens krakbanker

61 tidligere direktører, bestyrelsesmedlemmer og revisorer er sagsøgt for i alt 3,6 mia. kr. Men retssagerne trækker ud. Det nærmer sig en kafkask situation, lyder kritikken af langsommeligheden i det juridiske maskineri.