Prøv vores tablet-udgave

Vi kan se, at du er på en tablet. Kunne du tænke dig at læse Jyllands-Posten på vores tablet-app?

Privacy Policy Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her
onsdag 23. april 2014
EPN.dk
Aktier
C20 Cap
758,80-0,13% ned
Obligation
3,5%-44
102,200,20% op
Valuta
USDUSD 5,40-0,15% ned
Fødevarer 18.12.12 kl. 18:22

Hakkebøf af kunstigt kød præsenteres i januar

Der er nyt i forskningen i kunstigt kød. Den første prototype på en hakkebøf præsenteres i London til januar.

Var det noget med en saftig, rød bøf - direkte fra laboratoriet? Forskerne er nemlig snart på trapperne med kunstigt kød.

Det skriver foodculture.dk.

I adskillige år har forskere puslet med idéen om kunstige steaks og bøffer. Og sidst i januar bliver der så sat handling bag tanken, når et hollandsk forskerhold ved en stor event i London præsenterer en hakkebøf skabt ved hjælp af stamcelleteknologi.

En enkelt stamcelle

Bøffen er fremkommet fra en enkelt stamcelle fra et dyr. Cellen er blevet fordoblet til en størrelse, der svarer til en hakkebøf.

- Havde du spurgt for en måned siden, ville jeg have sagt, at det ville være realistisk om 10-15 måske 20 år, siger Mark Post, professor i fysiologi fra universitetet i Maastricht og leder af forskningsholdet, til foodculture.dk.

- Men for et par måneder siden havde vi to gennembrud. Dels for beregninger af prisen, dels for produktionssystemet. Derfor tror jeg nu på, at det vil være tilgængeligt inden for 10 år.

Flad intetsigende smag

Professoren fremhæver tekstur, smag og farve, som de vigtigste af kommende udfordringer for det kunstige kød. I øjeblikket har kødet, ifølge kødprofessoren, en flad, nærmest intetsigende smag.

Det skyldes hovedsageligt, at der stadig mangler store mængder forskning i at simulere blodkar, fedtlag, nerver, og hvad der ellers giver dyrekød smag.

Den banebrydende bøf bliver præsenteret ved et stort medieevent i London den 21. januar.

Formålet med at forske i kunstige bøffer skyldes, at verdens stigende befolkningstal og velstand presser efterspørgslen på kød, som ifølge eksperter bliver en mangelvare i fremtiden.

Samtidig står den nuværende kødproduktionen ifølge FN for 18 procent af den globale miljøbelastning.

Ritzau
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Fødevarer
Tophistorie

Pepsi sprudlede i første kvartal

Amerikanske Pepsico, der står bag kendte varemærker som Pepsi, Gatorade, Ruffles og Lipton, leverede en solid vækst i overskuddet i første kvartal.
forsiden lige nu

Tusindvis kan nå boliglånets 1. klasse

60.000 boligejere kan spare penge ved at vælge boliglån, der måske snart tages af bordet.

"Han skulle ikke have smilet på tv"

Jyske Bank-chefens optræden på tv var med til at provokere investor til at kæmpe for fuld erstatning.

Firma åbner tandklinik til de ansatte

Personalegoder vender tilbage til danske virksomheder.

Skoleelever lagde 7.000 internetforbindelser ned

Elever angreb skolens netværk for at undgå en national test. Men så mistede de fuldstændig kontrollen.

Wall Street Journal håner dansk økonomi

Men de udenlandske journalister sjusker, mener både professor og Danske Bank.

”Auf Wiedersehen, Dänemark”

Færre tyskere lejede et dansk sommerhus i 2013.
Annonce
Annonce
Erhverv
TV
Annonce
Blogs
Søg i vejviseren
Annonce
Annonce
Tophistorier Erhverv
Erhverv
Byen, der har sin helt egen valuta

Bristol i Storbritannien fik i efteråret 2012 sin egen valuta. Det primære formål med det såkaldte Bristol pund er at styrke den lokale økonomi, og den lokale valuta er i dag den største i Storbritannien.

Erhverv & Økonomi

Nye boller sat i ovnen hos Kohberg efter skift af 25 chefer og ledere

Den sønderjyske brødkoncern har med en helt ændret virksomhed atter fået fart i omsætning og indtjening.

Erhverv & Økonomi
Dækkongen rykker mod USA

Miljøvirksomheden Genan starter genbrug af amerikanske dæk i Texas og vil åbne fem nye fabrikker i USA, fortæller stifter Bent A. Nielsen

Erhvervsanalyse
»Du skal vide, hvordan det går i Bundesligaen«

Han befinder sig fantastisk, uanset om han er i selskab med kinesere, amerikanere eller tyskere. Det internationale udsyn har præget Kristian Hundebøll, siden han i slutfirserne læste statskundskab i Aarhus.