Prøv vores tablet-udgave

Vi kan se, at du er på en tablet. Kunne du tænke dig at læse Jyllands-Posten på vores tablet-app?

Privacy Policy Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her
onsdag 16. april 2014
EPN.dk
Aktier
C20 Cap
726,34-0,50% ned
Obligation
3,5%-44
102,050,07% op
Valuta
USDUSD 5,40-0,02% ned
Fødevarer 18.12.12 kl. 18:22

Hakkebøf af kunstigt kød præsenteres i januar

Der er nyt i forskningen i kunstigt kød. Den første prototype på en hakkebøf præsenteres i London til januar.

Var det noget med en saftig, rød bøf - direkte fra laboratoriet? Forskerne er nemlig snart på trapperne med kunstigt kød.

Det skriver foodculture.dk.

I adskillige år har forskere puslet med idéen om kunstige steaks og bøffer. Og sidst i januar bliver der så sat handling bag tanken, når et hollandsk forskerhold ved en stor event i London præsenterer en hakkebøf skabt ved hjælp af stamcelleteknologi.

En enkelt stamcelle

Bøffen er fremkommet fra en enkelt stamcelle fra et dyr. Cellen er blevet fordoblet til en størrelse, der svarer til en hakkebøf.

- Havde du spurgt for en måned siden, ville jeg have sagt, at det ville være realistisk om 10-15 måske 20 år, siger Mark Post, professor i fysiologi fra universitetet i Maastricht og leder af forskningsholdet, til foodculture.dk.

- Men for et par måneder siden havde vi to gennembrud. Dels for beregninger af prisen, dels for produktionssystemet. Derfor tror jeg nu på, at det vil være tilgængeligt inden for 10 år.

Flad intetsigende smag

Professoren fremhæver tekstur, smag og farve, som de vigtigste af kommende udfordringer for det kunstige kød. I øjeblikket har kødet, ifølge kødprofessoren, en flad, nærmest intetsigende smag.

Det skyldes hovedsageligt, at der stadig mangler store mængder forskning i at simulere blodkar, fedtlag, nerver, og hvad der ellers giver dyrekød smag.

Den banebrydende bøf bliver præsenteret ved et stort medieevent i London den 21. januar.

Formålet med at forske i kunstige bøffer skyldes, at verdens stigende befolkningstal og velstand presser efterspørgslen på kød, som ifølge eksperter bliver en mangelvare i fremtiden.

Samtidig står den nuværende kødproduktionen ifølge FN for 18 procent af den globale miljøbelastning.

Ritzau
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Fødevarer
Tophistorie

I år får du rabat på påskefrokosten

Flere populære påskevarer er faldet i pris siden sidste år. Se dem her.
forsiden lige nu

Behovet for at hjælpe væksten svinder

Der er langt mindre behov for at yde økonomien førstehjælp i dag, mener eksperter.

Billigere at binde renten i tre år end i et

F1-lånet er ikke længere billigst i Mybankers prissammenligning af boliglån.

Rival til Novo-guldæg godkendt i USA

GlaxoSmithKline har fået myndighedernes godkendelse af nyt type2-diabetesmiddel.

Vestas-omdømme får et skulderklap

Vestas har trods de seneste to års økonomiske krise et stærkt image.

Nu vil Telenor svare døgnet rundt

Som det første teleselskab indfører Telenor fra næste måned døgnåben kundeservice.

Ukraine i håbløs kamp mod markedet

Landets centranbank har hævet renten, men presset på valutaen er voldsomt.
Annonce
Annonce
Erhverv
TV
Annonce
Blogs
Søg i vejviseren
Annonce
Annonce
Tophistorier Erhverv
Erhverv & Økonomi
Virksomheder angriber undervisningsministeren

Efteruddannelse.dk møder stor kritik. Det er en administrationsjungle, der blokerer for efteruddannelse, mener flere virksomheder.

Erhverv & Økonomi

Økonomien er i ægte forårshumør

Jyllands-Postens Økonometer viser tegn på, at det spæde opsving i den danske økonomi kan blive til noget langt mere holdbart i år.

Erhverv & Økonomi
Bankunion på plads – nye problemer venter

Bankunionen er et formidabelt stykke arbejde, men oprydningsarbejdet efter finanskrisen er langtfra forbi, siger politikere og økonomer.

Erhverv & Økonomi
Slagsmål om 70 millioner afgøres snart

Indædt kamp om lille forsikringsselskabs formue nærmer sig målstregen.

Ledelse
En romance om ledelse

Perspektiv: Vi har en tendens til at glorificere ledere og mene, at ledelse udgår fra lederen, mens medarbejderne blot er passive modtagere.