*

Prøv vores tablet-udgave

Vi kan se, at du er på en tablet. Kunne du tænke dig at læse Jyllands-Posten på vores tablet-app?

Privacy Policy Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her
onsdag 23. juli 2014
EPN.dk
Aktier
C20 Cap
804,78-0,11% ned
Obligation
3%-44
100,580,32% op
Valuta
USDUSD 5,540,03% op
Fødevarer 18.12.2012 kl. 18:22

Hakkebøf af kunstigt kød præsenteres i januar

Der er nyt i forskningen i kunstigt kød. Den første prototype på en hakkebøf præsenteres i London til januar.

Var det noget med en saftig, rød bøf - direkte fra laboratoriet? Forskerne er nemlig snart på trapperne med kunstigt kød.

Det skriver foodculture.dk.

I adskillige år har forskere puslet med idéen om kunstige steaks og bøffer. Og sidst i januar bliver der så sat handling bag tanken, når et hollandsk forskerhold ved en stor event i London præsenterer en hakkebøf skabt ved hjælp af stamcelleteknologi.

En enkelt stamcelle

Bøffen er fremkommet fra en enkelt stamcelle fra et dyr. Cellen er blevet fordoblet til en størrelse, der svarer til en hakkebøf.

- Havde du spurgt for en måned siden, ville jeg have sagt, at det ville være realistisk om 10-15 måske 20 år, siger Mark Post, professor i fysiologi fra universitetet i Maastricht og leder af forskningsholdet, til foodculture.dk.

- Men for et par måneder siden havde vi to gennembrud. Dels for beregninger af prisen, dels for produktionssystemet. Derfor tror jeg nu på, at det vil være tilgængeligt inden for 10 år.

Flad intetsigende smag

Professoren fremhæver tekstur, smag og farve, som de vigtigste af kommende udfordringer for det kunstige kød. I øjeblikket har kødet, ifølge kødprofessoren, en flad, nærmest intetsigende smag.

Det skyldes hovedsageligt, at der stadig mangler store mængder forskning i at simulere blodkar, fedtlag, nerver, og hvad der ellers giver dyrekød smag.

Den banebrydende bøf bliver præsenteret ved et stort medieevent i London den 21. januar.

Formålet med at forske i kunstige bøffer skyldes, at verdens stigende befolkningstal og velstand presser efterspørgslen på kød, som ifølge eksperter bliver en mangelvare i fremtiden.

Samtidig står den nuværende kødproduktionen ifølge FN for 18 procent af den globale miljøbelastning.

Ritzau
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Fødevarer
Tophistorie

Pepsi overrasker positivt og opjusterer

PepsiCo landede et overskud på 1,32 dollar i såkaldt kerneindtjening per aktie mod forventninger om 1,23 dollar.
forsiden lige nu

Tag på krydstogt på et containerskib

Et af verdens største rederier byder på en noget anderledes rejseoplevelse.

Nyt aktiemarked bugner af faresignaler

Saudi-Arabien åbner billionmarked, men investorerne skal passe på, advarer eksperter.

Datatilsynet har åbnet sager mod SAS og Rigshospitalet

De to virksomheder skal redegøre for deres håndtering af personfølsomme oplysninger.

Opel trækker stikket til Ampera

Den nåede at blive årets bil i Danmark, men de europæiske kunder vil ikke vide af den.

Nordea i storudlån til Putins venner

Mens andre banker trækker sig fra Rusland, er der fuld damp på Nordeas russiske udlån til oligark-ejede virksomheder.

Hedegaard: Energimål er en lige højre til Putin

EU-Kommissionen har sendt et stærkt signal, mener den danske klimakommissær.
Annonce
Annonce
Erhverv
TV
Annonce
Blogs
Søg i vejviseren
Annonce
Annonce
Tophistorier Erhverv
Erhverv & Økonomi
Matador køber milliardgæld for skjult formue

En af Danmarks største ejendomsmatadorer står bag opsigtsvækkende udvikling i sit eget nødlidende selskab.

Erhverv & Økonomi

Brillemillionær blev træt af politik og golf

Dion Eriksen blev økonomisk uafhængig med millioner på kontoen, da han solgte sit livsværk. Men den nye tilværelse manglede noget.

Erhverv & Økonomi
USA mister økonomisk styrke

Selv om amerikansk økonomi lige nu er i bedring, ser fremtiden mere dyster ud. Om fem år vil USA ikke længere være den vækstmotor, der kan trække den globale økonomi med op, siger økonomer.

Erhverv & Økonomi
Hun styrede TDC tilbage til børsen

Som projektleder var det Pernille Erenbjerg, der bag linjerne styrede TDC tilbage på børsen. I dag er hun i forgrunden som finansdirektør.