*

Prøv vores tablet-udgave

Vi kan se, at du er på en tablet. Kunne du tænke dig at læse Jyllands-Posten på vores tablet-app?

Privacy Policy Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her
mandag 1. september 2014
EPN.dk
Aktier
C20 Cap
795,710,07% op
Obligation
3%-47
101,350,20% op
Valuta
USDUSD 5,670,39% op
Hotel & Restaurant 15.02.2013 kl. 11:49

Danske rugbrødsmadder begejstrer i USA

Efter hård modgang serverer dansk par endelig sild og snaps i New York.

Der skulle gå et år mere end forventet, før restauratørerne Sanne Ytting og Morten Friis kunne åbne New Yorks første danske smørrebrødsrestaurant.

"Det har været benhårdt arbejde på en måde, som ingen af os havde forudset," siger Sanne Ytting fra Aamanns-Copenhagen i New York.

Hun ejer restauranten sammen med kokken Adam Aamann, der også har smørrebrødsrestaurant i København.

Forsinket smørrebrød

De højtbelagte rugbrødsmadder skulle være strøget over disken i New York i efteråret 2011.

Men bureaukratisk tovtrækkeri med de amerikanske myndigheder betød, at Aamanns-Copenhagen først kunne slå dørene op i november 2012.

SE OGSÅ TV: Dansk smørrebrød brager ind i New York

Rugbrød overrasker amerikanerne

Siden da har restauranten til gengæld kørt på skinner.

Hundredvis af newyorkere har fået øjnene op for de marinerede sild, den lune leverpostej og - først og fremmest - det danske rugbrød.

"Folk står jo i kø for det danske rugbrød. De er meget overraskede over, at det kan smage så godt," fortæller Morten Friis.

SE OGSÅ TV: Dansk arkitektur i New Yorks gader

Hård konkurrence

De nybagte restauratører og deres danske delikatesser er oppe mod hård konkurrence i New York, hvor 4.000 andre restauranter lokker med mad fra hele verden.

Men indtil videre ser det ud til, at den lille dansker har sin berettigelse.

"Det er sådan en knald eller fald-by. Man skal være helt oppe på tæerne, ellers bliver man kørt over," siger Morten Friis.

"Men der er ingen, der har en bedre idé end os," tilføjer Sanne Ytting.

SE OGSÅ TV: Amerikanerne er vilde med dansk produkt

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Turisme & Fritid
Tophistorie

Nu tjener Hungry penge

Hungry satsede stort på at udfordre Just Eat, og det ser ud til at lykkes.
forsiden lige nu

Her sidder boligejerne fast

Der er kommet mere gang i boligmarkedet. Men mange steder sidder boligejere stadig fast.

Hvis man nu havde solgt i maj...

Aktiemarkederne rundt omkring i verden kom vidt forskelligt igennem sommerperioden.

Så rundede superlånet kurs 98

Kursudviklingen på det nye 30-årige boliglån er kommet bag på realkreditinstitutterne.

Se og Hør har mistet over 18.000 i oplag

Allers magasiner falder i oplag for fjerde år i træk, viser nye tal.

Sparerunde på vej i Grundfos

Bjerringbro-koncernen tjener for få penge. Spareprogram på vej.

Andelskasse kritiseres for salg af kapitalbeviser

Andelskasse får kritik af Finanstilsynet for at sælge andels- og kapitalbeviser uden at informere om den risiko, investorerne løb.
Annonce
Annonce
Erhverv
TV
Annonce
Blogs
Søg i vejviseren
Annonce
Annonce
Tophistorier Erhverv
Erhverv & Økonomi
Grundfos frygter handelskrigen med Rusland

Pumpekoncernen forbereder sig på en langvarig konflikt.

Erhverv & Økonomi

Grundfos-chef med en klar opgave: Tjen flere penge

Mads Nipper varsler som nytiltrådt koncernchef i pumpekoncernen udvidet jagt på besparelser. Omkostningerne er for høje i forhold til indtjeningen.

Privatøkonomi
»Hvorfor vil politikerne tvinge os til at indgå et væddemål om vores egen opsparing?«

Den 71-årige Paul Erik Christensen blev længe på arbejdsmarkedet. Derfor skal han nu hæve sin ratepension over 10 år for ikke at overtræde loven.

Erhverv & Økonomi
Hamborg kaprer danske flyrejsende

Ny udvikling gør, at Nordtysklands største lufthavn tiltrækker danske rejsende som aldrig før.