*

Prøv vores tablet-udgave

Vi kan se, at du er på en tablet. Kunne du tænke dig at læse Jyllands-Posten på vores tablet-app?

Privacy Policy Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her
fredag 25. juli 2014
EPN.dk
Aktier
C20 Cap
807,700,36% op
Obligation
3%-44
100,45-0,12% ned
Valuta
USDUSD 5,540,02% op
Hotel & Restaurant 15.02.2013 kl. 11:49

Danske rugbrødsmadder begejstrer i USA

Efter hård modgang serverer dansk par endelig sild og snaps i New York.

Der skulle gå et år mere end forventet, før restauratørerne Sanne Ytting og Morten Friis kunne åbne New Yorks første danske smørrebrødsrestaurant.

"Det har været benhårdt arbejde på en måde, som ingen af os havde forudset," siger Sanne Ytting fra Aamanns-Copenhagen i New York.

Hun ejer restauranten sammen med kokken Adam Aamann, der også har smørrebrødsrestaurant i København.

Forsinket smørrebrød

De højtbelagte rugbrødsmadder skulle være strøget over disken i New York i efteråret 2011.

Men bureaukratisk tovtrækkeri med de amerikanske myndigheder betød, at Aamanns-Copenhagen først kunne slå dørene op i november 2012.

SE OGSÅ TV: Dansk smørrebrød brager ind i New York

Rugbrød overrasker amerikanerne

Siden da har restauranten til gengæld kørt på skinner.

Hundredvis af newyorkere har fået øjnene op for de marinerede sild, den lune leverpostej og - først og fremmest - det danske rugbrød.

"Folk står jo i kø for det danske rugbrød. De er meget overraskede over, at det kan smage så godt," fortæller Morten Friis.

SE OGSÅ TV: Dansk arkitektur i New Yorks gader

Hård konkurrence

De nybagte restauratører og deres danske delikatesser er oppe mod hård konkurrence i New York, hvor 4.000 andre restauranter lokker med mad fra hele verden.

Men indtil videre ser det ud til, at den lille dansker har sin berettigelse.

"Det er sådan en knald eller fald-by. Man skal være helt oppe på tæerne, ellers bliver man kørt over," siger Morten Friis.

"Men der er ingen, der har en bedre idé end os," tilføjer Sanne Ytting.

SE OGSÅ TV: Amerikanerne er vilde med dansk produkt

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Turisme & Fritid
Tophistorie

Giganter i kæmpe fødevareskandale

Det er ikke kun McDonald's, der må bøde for en verserende kødskandale i Kina.
forsiden lige nu

Danske Bank har udsigt til milliongevinst på boligkunder

De kommende år udløber titusindvis af kundeaftaler med ekstremt lave renter for Danske Bank.

IMF sænker global vækstprognose

Valutafond opfordrer centralbanker til at fastholde lempelig pengepolitik.

Microsoft slår styresystemer sammen

Windows 9 vil tilsyneladende fungere på tværs af alle platforme.

SAS genoptager flyvningen til Tel Aviv

SAS flyver igen til Tel Aviv, men Norwegian aflyser sine afgange fredag.

Har du penge nok til alderdommen?

Visse grupper på arbejdsmarkedet sparer nemlig ikke op til pensionen.

Morgan Stanley betaler 275 mio. dollars i forlig

Den amerikanske bank fejlinformerede investorer om realkredit-udstedelser.
Annonce
Annonce
Erhverv
TV
Annonce
Blogs
Søg i vejviseren
Annonce
Annonce
Tophistorier Erhverv
Erhverv & Økonomi
Danske Bank overrasker alle

Der var på forhånd høje forventninger til Danske Bank. De blev overgået.

Erhverv & Økonomi

Ryanairs ansatte skal betale skat i Danmark

Det er ikke længere muligt for danske ansatte i irske luftfartsselskaber som Ryanair at nøjes med skattebetaling i Irland.

Erhverv & Økonomi
Danske Bank vil vokse i Sverige

Sverige trækker Danske Bank ned. Nu skal skuden vendes, lover adm. dir. Thomas F. Borgen.

Erhverv & Økonomi
Nu vil vandkongen sælge dansk vand i Kina

To gange har han tjent millioner på at sælge virksomheder, som producerer kildevand. Alligevel er Allan Feldt langt fra færdig i branchen.

Udefra
Det gælder om at blive født på det rigtige tidspunkt

Fødselstidspunktet er afgørende for, hvilken livsindkomst man får, ligesom det har indflydelse på risikoen for at blive ramt af arbejdsløshed eller alvorlig sygdom.