Prøv vores tablet-udgave

Vi kan se, at du er på en tablet. Kunne du tænke dig at læse Jyllands-Posten på vores tablet-app?

Privacy Policy Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her
onsdag 23. april 2014
EPN.dk
Aktier
C20 Cap
759,752,72% op
Obligation
3,5%-44
102,00-0,29% ned
Valuta
USDUSD 5,40-0,30% ned
Hotel & Restaurant 15.02.13 kl. 11:49

Danske rugbrødsmadder begejstrer i USA

Efter hård modgang serverer dansk par endelig sild og snaps i New York.

Der skulle gå et år mere end forventet, før restauratørerne Sanne Ytting og Morten Friis kunne åbne New Yorks første danske smørrebrødsrestaurant.

"Det har været benhårdt arbejde på en måde, som ingen af os havde forudset," siger Sanne Ytting fra Aamanns-Copenhagen i New York.

Hun ejer restauranten sammen med kokken Adam Aamann, der også har smørrebrødsrestaurant i København.

Forsinket smørrebrød

De højtbelagte rugbrødsmadder skulle være strøget over disken i New York i efteråret 2011.

Men bureaukratisk tovtrækkeri med de amerikanske myndigheder betød, at Aamanns-Copenhagen først kunne slå dørene op i november 2012.

SE OGSÅ TV: Dansk smørrebrød brager ind i New York

Rugbrød overrasker amerikanerne

Siden da har restauranten til gengæld kørt på skinner.

Hundredvis af newyorkere har fået øjnene op for de marinerede sild, den lune leverpostej og - først og fremmest - det danske rugbrød.

"Folk står jo i kø for det danske rugbrød. De er meget overraskede over, at det kan smage så godt," fortæller Morten Friis.

SE OGSÅ TV: Dansk arkitektur i New Yorks gader

Hård konkurrence

De nybagte restauratører og deres danske delikatesser er oppe mod hård konkurrence i New York, hvor 4.000 andre restauranter lokker med mad fra hele verden.

Men indtil videre ser det ud til, at den lille dansker har sin berettigelse.

"Det er sådan en knald eller fald-by. Man skal være helt oppe på tæerne, ellers bliver man kørt over," siger Morten Friis.

"Men der er ingen, der har en bedre idé end os," tilføjer Sanne Ytting.

SE OGSÅ TV: Amerikanerne er vilde med dansk produkt

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Turisme & Fritid
Tophistorie

Yum Brands i fremgang efter lang nedtur

Selskabet bag KFC og Taco Bell, fik en stigning i overskuddet i første kvartal.
forsiden lige nu

Jysk succesbank løfter overskud 44 pct.

Der var fremgang over stort set hele linjen for Ringkjøbing Landbobank i første kvartal.

Billig energi lokker danske virksomheder til USA

Det amerikanske skifergaseventyr trækker industriselskaber til at etablere sig i USA.

Google giver pengene tilbage for fup-app

Google er nødt til at undskylde for app, der er downloadet mere end 10.000 gange.

Unge vælger profil frem for profit

De helt unge iværksættere er stigende grad drevet af filantropi.

Aamunds tro på et gennembrud er urokkelig

Asger Aamunds drøm om et sprudlende biotekmiljø i Danmark brast.

Aktivistinvestor kritiserer høje lønninger

Jeff Ubben føjer sig nu til koret af kritikere af de store IT-virksomheder i Silicon Valley.
Annonce
Annonce
Erhverv
TV
Annonce
Blogs
Søg i vejviseren
Annonce
Annonce
Tophistorier Erhverv
Erhverv & Økonomi
Møder stjæler halvdelen af ledernes arbejdsdag

Der bliver flere og flere møder for lederne.

Erhverv & Økonomi

Europa vil have skifergas fra USA

Skifergas er blevet et kritisk element i forhandlingerne om en kommende handelsaftale mellem USA og EU. Europa kræver adgang til billig amerikansk energi.

Erhverv
Byen, der har sin helt egen valuta

Bristol i Storbritannien fik i efteråret 2012 sin egen valuta. Det primære formål med det såkaldte Bristol pund er at styrke den lokale økonomi, og den lokale valuta er i dag den største i Storbritannien.

Erhverv & Økonomi
Reklameafgift styrer mod dødsstød fra EU

Regeringens omstridte afgift på husstandsomdelte reklamer er efter alt at dømme uspiselig for EU-Kommissionen, vurderer Bruxelles-lobbyister i ny redegørelse.